עדכונים לקראת שנה”ל תשפ”ב
עדכונים לקראת שנה”ל תשפ”ב
19.8.21
שגרת הקורונה היא המציאות עימה אנו חיים וכפי הנראה היא תלווה אותנו עוד זמן רב. למציאות זו השלכות מרחיקות לכת על אופן הלמידה וההוראה באוניברסיטה, שינויים בביקושים לתחומי הלימוד השונים, עליה בבחירה בהנחיה מקוונת על פני הפרונטלית, וביקוש בהנחיה רגילה לעומת הנחיה מוגברת.
נכון לעכשיו אלו הנתונים שנמסרו לנו מההנהלה:
1.מספר ההרשמות לקורסים עדיין נמוך, לעומת פתיחת סמסטר 2021א, אולם, הפער ייסגר בחודשיים הבאים עד לפתיחת הסמסטר, בדומה למגמה בתקופה זו בכל שנה.
2.ישנן כ-600 קבוצות שההנהלה דוחה את ההחלטה לגביהן כדי לאפשר לרובן להיפתח, בנוסף צפויות להיפתח קבוצות נוספות בחלק מהקורסים.
כאמור, ועד סגל ההוראה עומד בקשר רציף עם ההנהלה כדי לוודא שהשינויים וההחלטות המתקבלות יקחו בחשבון את ההשלכות על תנאי העבודה של סגל ההוראה, ועוקב מקרוב אחר מצב המגמות בדרישה למצות את האפשרויות ולפתוח קבוצות רבות ככל האפשר.
אנו מודים לחברי הסגל הרבים המעדכנים על המצב בשטח, עדכונים אלו חשובים.
מצאנו לנכון להדגיש כי:
1.הזכות לפיצול קבוצות שמונות למעלה מ-40 סטודנטים נתונה בידי מרכזי ההוראה. אנו מבקשים וממליצים למרכזי ההוראה לעודד פיצול קבוצות ולפתוח עוד קבוצות מקוונות על מנת ליצור קבוצות בגודל סביר. במידה ומי מכם/ן נתקל בקושי או סירוב לבקשה כזו אנו מבקשים לעדכן אותנו.
2.כדאי שמרכזי ומרכזות ההוראה יפעלו לאיזון הרישום ע”י עידוד מעבר בין קבוצות לימוד – מה שמגדיל את האפשרות שיפתחו, בדומה למה שנעשה גם בסמסטרים הקודמים.
3.עם קבלת השיבוץ חשוב מאד שכל מנחה יבדוק את אחוזי המשרה שלו, על מנת לבדוק מהי האפשרות האופטימלית עבורו, עמ”ה או ממ”ה. זו החלטה חד-שנתית חשובה.
במידה שמשרתכם נפגעה משמעותית, אנא פנו אלינו ונברר מה קרה והאם ניתן לעשות משהו בנידון.
בשבועות הקרובים בכוונתנו לארגן מפגש זום לשיח משותף בנוגע למצב, כמו כן, אנו מבקשים להקים מחדש את הפורום המייעץ לוועד של מרכזי ההוראה, ואם את או אתה רוצה לתרום נשמח אם תפנה/י אלינו בדוא”ל חוזר.